Vores Trisse, ca. to måneder gammel
Status den 15. juli 2012:

1. Trisse, hvid/brun hun - hentet!
2. Buster, mørkebrun han - hentet!
3. Murphy, lysebrun han - hentet!
4. Vigga, sort hun - hentet!
5. Ludvig, sort/hvid han - hentet!

Bichon havanais hvalpene er nu solgt

Stoffer og Trisse fik fem hvalpe tidligt om morgenen den 15. maj 2012. Da to hunde i familien er rigeligt, blev hvalpene sat til salg. I dag den 10. juni 2012 blev de to sidste hvalpe solgt, så Nina og jeg kan nu sove roligt.

Den 15. juli blev de tre hvalpe hentet af deres familier. De to sidste (Trisse den anden og Murphy) passer vi endnu fjorten dage til deres familier kommer hjem fra sommerferie. Der er lidt tomt i huset uden de tre banditter, som har holdt os beskæftiget den sidste måned med at forhøje indhegninger, gøre rent hver morgen (det var noget nemmere da vores Trisse klarede den del af arbejdet den første måned) og ikke mindst at se dem løbe rundt i haven og genere Stoffer og Trisse eller overfalde hinanden.

De er utrolig charmerende alle fem. Fulde af skæg og ballade - indtil batterierne pludselig er brugt op og hele flokken falder om i deres sovekabine.

Hvalpene vejer nu omkring 2 kg hver, i.e., 10 gange mere end da de blev født. Trisse gider ikke at levere mere mælk og snerrer, når de forsøger. Det lykkes dog en enkelt gang om dagen, at "overtale" hende til et kort måltid.

Vi er næsten helt sikre på, at vi - plus Trisse og Stoffer - gentager succesen næste sommer - hvis altså Trisse kommer helt på højkant i de kommende måneder.

Vi har lavet et CD med et udvalg af de mere end 700 billeder, som vi har taget undervejs, så de nye ejere kan se hele historien fra fødslen og to måneder frem om netop deres hvalp.

Beskrivelse og billeder
Du kan læse en kort beskrivelse af havaneser racen, se billeder af Stoffer og Trisse og de fem hvalpe, samt se deres stamtræ ved at følge disse links:

1. Beskrivelse af Bichon havanais racen (pdf)
2. Billeder af hvalpene og forældrenes stambøger (slideshow)
3. Flere billeder af Stoffer og Trisse (slideshow)
4. Stambog for hvalpene (til købers orientering, pdf)
5. Kopi af købeaftale (pdf)
6. Kontaktoplysninger (htmlside)

Forældrene
Det kan tilføjes, at både Stoffer og Trisse er registreret i DKK, har fine stamtavler og er omhyggeligt undersøgt for indbyrdes slægtskab. Begge forældrene er undersøgt af dyrlæge for patella luxation. Der kunne ikke påvises tegn på luxation af knæskallerne hos nogen af forældrene.

Hvalpene
Hvalpene derimod leveres uden stambog (men med et stamtræ baseret på forældrenes stambøger), chippede, vaccinerede og behandlet mod spoleorm og andre parasitter.

Om stambøger
Vi mener selv, at det er uvigtigt om hunden opfylder de mange krav til hundens udseende, som skal opfyldes, for at hunden kan avlsgodkendes. Blandt andet var det tidligere diskvalificerende, hvis hunden var klippet. Vi bor selv midt i skoven og en uklippet, langhåret Bichon har det virkelig svært med præstelus, burrer etc. så vi klipper hundene 3-4 gange om året, så de ikke er besværet af den lange pels.

Venlig hilsen

Nina og Søren