skiferie i Norge 2007...

skitur til norge, januar 2007


Otte friske og forventningsfulde beboere drog afsted mod Hemsedal i Norge MEGET tidligt en søndag morgen i januar. Med sig havde de en hel masse bagage og udstyr, en hel masse mad og - Lona og Kirsten, som havde fået lov at være med.

Turen derop var lang og lidt sej, men alt var glemt om mandagen, hvor alle fik lejet ski og straks begav sig ud på løjperne. 3 var rutinerede alpin skiløbere, så de var hurtigt oppe på toppen og nedad igen . 2 skulle først have lært hvordan man begår sig på et slalomski, og efter en time på børnebakken sammen med Lona, havde de (næsten) fuldt kontrol over dét pjat. Så det var straks op på de røde pister og så nedad i fuld fart.

Et andet lille hold på 3 beboere og Kirsten, skulle ud i stilheden og prøve langrendsløbets glæder. Det gik rigtig fint og det var ikke så svært. Bortset fra når det gik for brat opad og ligeså nedad! Og så var der vist også noget med nogle lidt for stive ben! Men alle var enige om at det var dejligt med stilheden, kun afbrudt af den knitrende lyd af skiene gennem den glitrende sne!.

Vejret var skønt, dvs. 5-15 graders frost og strålende sol de fleste af dagene. Og MASSER af sne!!! Så vores bekymring hjemmefra om der nu var nok sne, blev gjort til skamme. Vi benyttede os fuldt og helt af mulighederne og stod på ski hele dagen, og ved lysets skær om aftenen.

Lidt sen aftenhygge i hytten blev det selvfølgelig også til; spil, håndbold på fjerneren, pandekager og nybagte boller! Ja vi levede som grever og baroner: En morgenduelig beboer sørgede for at morgenbordet stod dækket med alt hvad vi kunne ønske hver morgen, madpakken til frokost skulle vi selv sørge for og om aftenen kunne vi fortære Lonas dejlige mad, forberedt hjemmefra. For slet ikke at tale om buffeten på Oslobåden, både derop og hjem. Det var kræs!

Vi måtte desværre allerede hjemad igen fredag eftermiddag, kørte ned gennem Norge i det skønneste solskin og ind på færgen i Oslo, hvor vi havde kahytter og kunne få sovet, inden vi næste morgen kørte fra Frederikshavn og var hjemme igen på Sønderskovhjemmet lørdag eftermiddag. Alle var enige om at det havde været en dejlig uge!!

Kirsten


fra kørestol til langrendsski på 2 år - det er vilje!De Norske fjeldede fire seje...og Hele holdet...