sommerfest 2006...

Sommerfest 2006


Det var en strålende sommer dag med sol fra morgenstunden fra en skyfri himmel da Sønderskovhjemmet holdt sin traditionelle sommerfest.


I dagene før var hele hjemmet blevet pudset og poleret, bygningerne kalket, gruset revet, plænerne slået og bedene luget så hjemmet kunne præsentere sig for de inviterede gæster så godt som muligt.

Festen samlede omkring 300 besøgende. Der var tidligere beboere og ansatte, gamle venner af hjemmet samt gæster fa nær og fjern.

På billederne nedenfor kan du se glimt fra en festlig dag med taler, musik, heste, hunde, tovbane, lotteri - og ikke mindst kaffe og kager, som sædvanlig fremstillet af kunstnerne i hjemmets køkken.

"... og så er sådan en sommerfest jo en god anledning til at få muget ud i krogene og få pudset vinduerne" som Forstander Flemming Jantzen bemærkede.

At det lykkedes, ses på billedet fra pileværkstedet tilhøjre.
 


Biskop emeritus Holger Jepsen


Efter forstander Flemming Janzen havde budt velkommen talte biskop emeritus Holger Jepsen, tidligere medlem af Sønderskovhjemmets bestyrelse med udgangspunkt i Gruntvigs (1783-1872) salme "Den signede dag" - og fungerede i øvrigt som en kapabel akkompagnatør på det elektriske klaver ved de tre fællessange.


karen jespersen - de lykkelige danskere...


Sommerfestens hovedtaler var i år tilligere socialminister Karen Jespersen, der holdt en engageret tale om "det lykkelige Danmark" med verdensrekord i tillid mellem landets indbyggere, hvor langt de fleste mennesker føler sig lykkelige og er tilfredse med deres tilværelse, selv personer, der er belastet af sociale og menneskelige problemer.

Hun talte varmt for denne egenskab ved vores land. Men påpegede også, at denne tilstand ikke er kommet af sig selv - og at det ikke er en selvfølgelighed, at den fortsætter med mindre, vi er bevidste og arbejder for at bevare denne sammenhængskraft imellem danskere - både de der er "indfødte" og de, der er flyttet hertil for nylig. En god tale, der gav tilhørerne noget at tænke over.


Og gæsterne lyttede...så var det tid til lidt opløftende  og medrivende gospelmusik...
...som de fleste nød og som enkelte andre
måske syntes var lidt vel moderne...og omsider: kaffe og kager i massevis
Stilhed før stormen...
...og under stormen.ja, det er med at holde tungen lige i munden...
Og hvad der ellers gik for sig...


Der var trampolinspring, ponyridning og -kørsel,
tovbane (konstrueret af Nysted spejdergruppe),
bål og meget mere... Og imens kikkede
vore egne heste undrende på bag hegnet.pony ekspressenhvad er det dog de laver?højt til hestder gøres klar til en tovbaneturder opvisning af meget velafrettede politihundeOG endelig blev nogle af Sønderskovhjemmets produkter vist: