adventsfest 2005...

adventsfest, julen 2005


Adventsfesten er en tradition, som Sønderskovhjemmet har videreført år efter år. Advent betegner tiden før jul. Adventstiden har oprindeligt et bodspræg, man skulle berede sig til at tage imod Kristus – i dag er den almindelige opfattelse den, at advent er julen på forskud.

Så i de sidste dage op til adventsfesten skulle skabes denne særlige ramme af hygge, som vi alle forventer op til en fest. Der blev julepyntet rundt omkring, juletræer opsat og lyskæderne sat i (det er nu noget, der i øjeblikket kan trække i den anden retning, når kæderne ikke fungerer). I køkkenerne var aktiviteten på sit højeste – ikke alene på Sønderskovhjemmet, men også i de hjem i omegnen, som medbragte herlig hjemmebag. Ja, både dele af hjemmets personale, beboere og adventsgæster var i sving.

Så oprandt første søndag i advent.
 Flemming, hjemmets forstander, var adventsfestens ordfører, og i den kapacitet bød han alle fremmødte velkommen til en hyggelig sammenkomst. Sognepræst Nils Roland fra Radsted Kirke rørte ved noget i os alle med sit indlæg om advents tiden, så snakken gik livligt videre ved de rigt opdækkede kaffeborde.

Underholdningen stod Elisabeth og Daniel for. Elisabeth er hjemmets unge volontør fra musikakademiet i Darmstadt, Tyskland. Hun tryllede nogle prægtige numre ud af sin tværfløjte. Daniel, som bor på stedet, mens han arbejder i Toreby, er en mester med stemme og guitar, og han præsenterede sin egen komposition med sin indlevede og fyldige stemme. De afsluttede med noget, som garanteret ikke er oplevet af mange. En jam-session begået på tværfløjte og guitar! Og tag ikke fejl – det var professionelt og indlevet.

Og så var det tid. Banko. Er der noget, der kan få os op i stolene, er det banko. Hvorfor er det altid de samme, der er heldige? De sædvanlige bommerter blev selvfølgelig begået – overgået af opråber Flemming Jantzen allerede i starten af første spil. I stedet for at råbe de allerede trukne numre op, så alle kunne være på linje igen, startede Flemming spillet FORFRA! Og hvordan kan det være tilladt, at den samme vinder TO præmier….

Vi blev bragt tilbage til adventsstemningen af Torebyspejderne, som igen i år stod for Lucia-optoget (illustration).

Alt i alt en dejlig aften...