Udstillinger forår 2013:

Fotoeksperimentarium (12. maj til 9. juni 2013)

Sommerarrangementer 2013 (download pdf)


Fredag den 22. marts
Fernisering og åbning af udstillingen ’Menneskets spejl og livshistorier’ af tredjegenerationskunstner og keramiker Neia Wolffbrandt. Klokken 14-16.


Lørdag den 23. marts
Åbning af udstilling ’Menneskets spejl og livshistorier’ mød kunstneren Neia Wolffbrandt. Klokken 14-16.

Billeder fra ferniseringen i går


Torsdag den 28. marts
Skulptur, Neia Wolffbrandt...
Tal og mal med kunstner Neia Wolffbrandt.

Medbring dine egne materialer eller køb og lån i galleriet. Neia vil være behjælpelig med gode råd eller blot godt selskab.


Fredag den 29. marts
Åbent i galleriet fra 10-16.


Lørdag den 30. marts
Åbent i galleriet fra 10-16.


Lørdag den 6. april (aflyst!)
Fotoekspedition i skoven...
Det er som om kong vinter er gået med på i den store lockout debat. I hvert fald er foråret udeblevet indtil videre. Dette giver problemer for landmænd og håndværkere, men også for kulturen.

I Galleri Schlegel bliver lørdagens blå anemonetur ikke til noget. Anemonen har mod forventning ikke vist sit kønne blå ansigt i skoven endnu. Så også den blå anemone er lockoutet fra sit sædvanlige job…

Det er med stor beklagelse at galleriet aflyser den blå anemonetur, men vejret i år har været usædvanligt og nok kan vi manipulere med virkeligheden igennem kunsten, men naturen og anemonen er vi ikke herre over.

Der en anemonetur lørdag den 20. april klokken 10 til 14, hvor der er kyndig fotohjælp fra Hans Duggen fra Maribo Fotoklub. Hans Duggen er en dygtig naturfotograf og lidt af et ’skejten’fænomen.

Lørdag den 20. april vil Hans fortælle om ’det gode billede’ og derefter vil der være rig mulighed for selv at tage forårsfotos i skoven ved siden af Galleri Schlegel, Skovstræde 12, 4891 Toreby L. www.galleri-schlegel.dk

Gratis deltagelse. Salg af kaffe/ te i galleriet.


Søndag den 7. april
Tegn Holger hygge. Et arrangement for børn fra 4-10 år og deres forældre/ bedsteforældre.

Hvilke børn elsker ikke at finde Holger eller Flunkerne? Nu kan du lære at fordybe dig med sit barn på en enkel og kreativ måde. Vi bruger tusch, oliekridt og papir. Når dagen er slut, får du det smukke værk med hjem i ramme - lige til at hænge op i stuen/ på værelset.

Tilmelding, som er påkrævet, koster 150,- pr barn inklusiv materialer. Meget begrænset deltagerantal. Arrangementet er klokken 10-12, men du er velkommen til at spise medbragt frokost i galleriet.

Billeder fra arrangementet


Søndag den 14. april
Foredrag ved kunstner Neia Wolffbrandt. Om kvinden bag kunsten. Symbolerne og rejserne. Klokken 14-16. 60,- inklusiv kaffe/ te og kage.


Lørdag den 20. april
Blå anemone close-up...
Klokken 10.00 til ca. 14.00.

Anemonerne dækker skov-bunden med det smukkeste hvide tæppe, og det "stikker vi næsen ned i". Vi går tæt på denne smukke og fortryllede blomst, som er budbringer af nye tider og livgivende forår.

Dette bliver en foto- og evt. maledag. Vi laver fotokunst og mega-malerier, hvor blomsten kommer i fokus. Du er velkommen til at medbringe frokost, som kan indtages i galleriet.

Den dygtige amatørfotograf og Skejten fænomen Hans Duggen vil holde et inspirerende og lærerigt oplæg om ’det gode foto’.

Husk der er fotokonkurrenceudstilling søndag den 12. maj. Salg af kaffe/ te i galleriet. Det er gratis at deltage.

Billeder fra fotodagenSøndag den 21. april
Tal og mal med kunstner Neia Wolffbrandt, medbring dine egne materialer eller køb og lån i galleriet. Neia vil være behjælpelig med gode råd eller blot godt selskab.


Lørdag den 27. april
Sommerblomster på Røsnæs...
Åbent i galleriet fra 10-16. Indlevering af fotos til konkurrence-udstillingen.

Betingelser for deltagelse i fotokonkurrencen:

Du må aflevere ét foto. Temaet for dit foto skal være 'forår'. Fotoet skal være fra 2013. Fotoet skal afleveres klar til ophæng, det vil sige med neutral ramme eller på pap. Selve fotoet skal være 20*30 men må meget gerne være med passepartout.

Fotokonkurrencen bedømmes både af de besøgende i galleriet gennem stemmesedler, men den professionelle pressefotograf Anders Knudsen vil være dommer og afgøre hvilket foto, som vinder forårskonkurrencen.


Søndag den 5. maj
Strandsten fra Røsnæs nordkyst...
’Mal på sten’ med kunstner Neia Wolffbrandt. For børn fra 6 år. Deltagergebyr og materialer 150,- bemærk meget begrænset antal tilmeldinger.

Vi har samlet og renset sten til jer, så I kan male med speciel maling på stenene. Når dagen er slut får I naturligvis jeres små kunstværker med hjem, så de kan placeres i hjemmet.


Fredag den 10. maj
Lille ’afskedskoncert’ med FREEMINDS, afhentning af købt kunst eller blot sidste chance for at se udstillingen ’Menneskets spejl og livshistorier’. Klokken 14-16. Gratis deltagelse.


Søndag den 12. maj
klokken 10-16. 
Foto af hest taget af Søren W Rasmussen
Åbning af fotoudstilling af Søren W Rasmussen og forårs-konkurrenence-udstillingen.

Om de udstillede fotos...

Konkurrencen bedømmes af den professionelle fotograf Anders Knudsen samt ved afstemning blandt besø-gende i galleriet.

Læs betingelserne under 'lørdag den 27. april' ovenfor.


Lotte Schlegel
På gensyn...

Lotte Schlegel


Tidligere og kommende arrangementer: